loading...
آموزش شبکه
Mohammad Mehdi بازدید : 21 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (1)

سیسکو چیست؟

 آیا یک شرکت است؟ آیا ابر شرکتی از شرکت‌های بزرگ است؟ آیا یک باند تجاری است؟ واقعاً چیست؟ چه ماهیت اقتصادی، تجاری را دنبال می‌‌کند که اکنون بخش عظیمی‌ از زیر ساخت‌های دنیای کامپیوتری، الکترونیکی و دیجیتالی جهان بر شالوده محصولات، تولیدات و خدمات آن استوار گشته است.
سیسکو در سال 1984 توسط تیمی‌ از دانشمندان فارغ التحصیل دانشگاه استانفورد تاسیس شد. در حال حاضر دفتر مرکزی آن واقع در سان خوزه، کالیفرنیای آمریکا می‌‌باشد.
سیسکو، با تیمی‌ مجرب از نخبگان علمی‌- فنی خود که مغز متفکر اقتصادی هستند، آنچنان محکم و راسخ در جاده تکنولوژی پیش می‌‌روند، که میلیون‌ها انسان و حتی شرکت‌های بزرگ را با خود به این سو و آن سو می‌‌کشانند. به راستی سیسکو چگونه توانسته است در سراسر جهان چنین بازتاب درخشانی داشته باشد.

آیا به یقین باور دارید که دوران کودکی هر فرد، لوح سفیدی است که می‌‌توان آینده او را در آن ترسیم کرد. خیلی‌ها عقیده دارند که شرکت سیسکو، در کودکی "جان چمبرز" (John Chambers)، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره سیسکو، ترسیم شده بود. پدر جان چمبرز، هتلدار بود و جان وردست او بود. او می‌‌دید که چگونه پدرش، هتل می‌‌خرید، متل واگذار می‌‌کرد. او می‌دید که چگونه پدرش توانست 9 بیمارستان را با هم ادغام کند و روز به روز بزرگ و بزرگتر شود.

Mohammad Mehdi بازدید : 24 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)
Network Address Translation

 

 
NAT یا Network Address Translation پروتکلی است برای تبدیل آدرس های IP غیر معتبر به آدرس های معتبر برای استفاده کاربران از اینترنت که در لایه 3 مدل OSI کار می کند.
این امکان زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که در یک شبکه کاربرانی که دارای آدرس های معتبر نیستند نیاز به برقراری ارتباط با اینترنت را دارند.

این پروتکل تعداد آدرس های غیر معتبر را که از یک طرف به یک اینترفیس سرور NAT متصل است را در قالب یک آدرس معتبر(Encapsulation)  به سمت اینترفیس خروجی که به اینترنت متصل است ارسال می کند.
به زبان ساده زمانی از این سرویس استفاده می کنیم که تعدادی کامپیوتر را بخواهیم از طریق یک ارتباط اینترنت به اینترنت متصل نمائیم. برای راه اندازی این سرویس روی ویندوز سرور 2003 نیازمند 2 کارت شبکه بر روی کامپیوتر سرور که یکی از آنها به شبکه داخلی و دیگری به طریقی شبکه اینترنت متصل باشد ، هستیم.

NAT یکی از ابزارهای قدرتمند دنیای IT است که دقیقا همان کاری را انجام می دهد که از اسم آن بر می آید,به وسیله NAT میتوانیم آدرسهای یک شبکه را به یک شبکه دیگر ترجمه کنیم.

NAT تقریبا در تمامی سیستم عاملها و روتر ها قابل انجام است که هر کدام شیوه و روش خود را دارند.
برای همه متخصصین واضح است که قوی ترین روتر های دنیا Cisco هستند و تقریبا 80 درصد از بستر اینترنت بر روی دستگا های Cisco بنا شده اند. در این آموزش به توضیح مراحل انجام NAT به صورت عملی بر روی سخت افزارهای سیسکو می پردازیم.
Mohammad Mehdi بازدید : 30 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

http://media.paessler.com/common/files/zms/e4211/e6159/e6160/snmp_eng_r1.png
مدیریت شبکه مفهومی است که از ابزارها و تکنیک های مختلف به منظور مدیریت شبکه ها و سیستم ها استفاده می‌کند. مدیریت شبکه شامل پنج عملکرد اصلی است که عبارتند از: مدیریت خطا، مدیریت تنظیمات، مدیریت حسابداری، مدیریت اجرا و مدیریت امنیت.

Mohammad Mehdi بازدید : 21 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

ارائه سرورهای اختصاصی مجازی VPS”… حتما به این جمله در تبلیغات شرکت‌های ارائه دهنده خدمات میزبانی وب زیاد برخورد کرده‌اید و شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که سرور مجازی چیست؟ فرق آن با دیگر سرویس‌های میزبانی وب چیست؟ آیا VPS به درد کار من میخورد و نیازهای من را برطرف میکند یا نه؟ در این پست قصد دارم VPS را به بیانی ساده توضیح دهم


Mohammad Mehdi بازدید : 31 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

MPLS  چیست؟

MPLS  Multiprotocol Label Switching برای حمل بسته های شبکه با کمک Label (مثل عمل Routing که توسط IP است) بوجود آمد.

این پروتکل برای این به وجود آمد که مشکلات کند شدن
Router ها در شبکه های کلان و زیر فشار را با مکانیزمی ساده تر مثل Label زدن به ترافیک هر مشتری حل کند در حالیکه با پیشرفت روتر ها نیاز چندانی به MPLS برای حل این مشکل دیده نشد، از آن به خاطر توانایی های زیاد در Traffic EngineeringQuality of Services و هم چنین Virtual Private Networks و ( Any-Transport over MPLS ( AToM استفاده میشود.

Mohammad Mehdi بازدید : 22 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

http://www.castellan.net/media/images/img_active_directory.jpg

Active Directory از جملهامکانات قدرتمند Windows 2000 Advanced server است .
Active Directory
امکانمدیریت کاربران و کامپیوترها و گروها و بطور کلی تمامی عناصر موجود در یک شبکه رافراهم می کند ( البته نباید اینگونه تصور نمود که Active Directory تمامی مشکل یکمدیر شبکه را حل می نماید) با استفاده از قابلیتهای Active Directory می توان مشخصکرد کدام User با کدام Computer تحت کدام Domaine به چه کاری بپردازد یعنی میزاندسترسی آن به منابع موجود در شبکه چه مقدار باشد .و تا چه میزان در این کار اختیارداردو اجازه دسترسی دارد. مثلا"( امکان نوشتن یا جابجا نمودن و حتی امکان دسترسی بهدیگر کاربران - دادن - و خود در چه سطحی از مدیریت نمودن شبکه قرار بگیرد.)بااستفاده از قابلیت Active Directory در Windows 2000 Advanced Server مدیریت شبکهبسیار آسان است .

Mohammad Mehdi بازدید : 49 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

مقدمه
EIGRP مخفف Enhanced Interior Gateway Routing Protocol یک پروتکل مسیریابی مخصوص سیسکو می باشد .EIGRP یک پروتکل classless هست این بدین معنی است که در واقع زمان به روز کردن مسیرها subnet mask را ارسال میکند .
EIGRP به عنوان پروتکل مسیریابی مرکب یا hybrid routing protocol شناخته میشود به این خاطر که هم خصوصیتهای پروتکلهای مسیریابی distance-vector و link-stateرا دارا می باشد اما خود سیسکو از آن به نام یک پروتکل مسیریابی پیشرفته distance vector می شناسد .

Mohammad Mehdi بازدید : 650 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

برای بعضی افراد محاسبه Subnet Mask واقعا مشکل است. بعد از چند وقت تمرین ویادگیری خواهید دید
که Subnetting خیلی ساده و اسان است. بعد از یادگیری Subnetting با بحث Wilcard Mask روبرو میشویم .


http://www.listphile.com/Fortune_500_Logos/Cisco_Systems/image/077_cisco.jpg

Mohammad Mehdi بازدید : 54 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

پروتکل قدرتمند و پرطرفدار OSPF یا Open Shortest Path First، پروتکلی Link State و Open Standard است که در RFC 2328 شرح داده شده است. این پروتکل برای پیدا کردن Neighbor (همسایه) – یا در واقع روترهای متصل به خود – از Hello Message استفاده میکند. پیام Hello به آدرس Multicast 224.0.0.5 (AllSPFRouters) ارسال میگردد اگر در رسانه ای خاص Multicast قابل استفاده نباشد، از Unicast استفاده میکند (در این حالت آدرس همسایه باید از قبل تنظیم شده باشد).


http://neweb.dit.upm.es/vnumlwiki/images/a/af/Ospf_lab-small.png

Mohammad Mehdi بازدید : 30 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

تا قبل از دهه 90 استفاده از اینترنت برای مردم عادی به سادگی امکان‌پذیر نبود، چرا که استفاده از امکانات اینترنت نیاز به دانش خاصی داشت. محیط خط فرمانی(Command Line) و ساختار غیر گرافیکی اینترنت سبب شده بود که کاربران عادی علاقه چندانی به استفاده از اینترنت نداشته باشند.
در اوایل دهه 90، پس از به وجود آمدن مفهوم وب در اینترنت (سال 1993 ) و پروتکل HTTP که به سادگی امکان به اشتراک گذاشتن مستندات در اینترنت را در اختیار کاربران قرار می‌داد، روز به روز بر تعداد کاربران اینترنت افزوده شد. از سوی دیگر با اضافه شدن کاربران اینترنت، حجم مستندات نیز روز به روز افزایش یافت. مسلماً خطوط سابق اینترنتی و سرورهای موجود، توانایی جوابگویی به خیل عظیم کاربران را نداشتند.

Mohammad Mehdi بازدید : 21 شنبه 03 فروردین 1392 نظرات (0)

1)     فیبر نوری Fiber Optic

یک استوانه به ضخامت تقریباً یک تار مو و متشکل از کابل های بسیار نازکی از جنس شیشه یا پلاسیک خاص است که پرتوهای نور را از مبدأ به مقصد در مسیری به طول چند متر تا چند ده کیلومتر منتقل می کند، اساس فیبر نوری برای اصل شکست نور استوار است با قرار گرفتن دو محیط با ضریب شکست های متفاوت در داخل کابل فیبر نوری، نوری که توسط مولدهای خواص و دقیق با زاویه تابش بیشتر از زاویه بحرانی به درون هسته فیبر تابانده می شود.

 

Mohammad Mehdi بازدید : 33 سه شنبه 10 بهمن 1391 نظرات (0)

اینترنت و دسترسی به آن، به بخش لازم و جدایی‌ناپذیر زندگی و كار میلیون‌ها نفر از ساكنان جهان بدل شده است. كار روی اینترنت، تفریح روی اینترنت و حتی زندگی روی اینترنت! خواسته خیل عظیمی از جوانان هر كشور را تشكیل می‌دهد.
امروزه، یكی از معیارهای پیشرفت یا عقب‌ماندگی هر كشور عملاً تعداد مشتركان اینترنتی آن است. از طرف دیگر، دسترسی سنتی به اینترنت از طریق خطوط كُند و عذاب‌آور تلفنی، دیگر جوابگوی بسیاری از انتظارات كاربران نیست.
بنابراین در عمل ملاك و معیار سازگاری هر جامعه با فضای مجازی اینترنتی، به میزان گستردگی دسترسی پرسرعت یا به زبان فنی‌تر باندپهن ‌(Broadband Access) مربوط می‌شود. اینترنت پرسرعت نه تنها برای پاسخگویی به نیاز روزافزون كاربران معرفی شده است، بلكه خود به صورت بستری برای ارائه انواع و اقسام خدمات ارتباطی همچون تلفن اینترنتی (VoIP)، تلویزیون اینترنتی (IPTV) و مانند آن‌ها به‌كار گرفته می‌شود.
اولین و مهم‌ترین انتخاب هر شركت فراهم‌كننده خدمات دسترسی پرسرعت به اینترنت (موسوم به PAP)، معماری شبكه دسترسی است كه البته بخش فیزیكی آن (توپولوژی، فواصل كابل‌ها، و وجود یا عدم وجود فیبرنوری) معمولاًً تحت كنترل و اراده این شركت‌ها نیست (مگر آن‌كه خود آن‌ها شركت‌های مخابرات تلفنی باشند). بنابراین آنچه در حوزه كنترل این شركت‌ها می‌ماند، گزینش صحیح پروتكل‌های ارتباطی همچون DHCP ،L۲TP ،PPPoA ،PPPoE است كه در ادامه با نقاط قوت و ضعف هر یك از آن‌ها آشنا می شویم.


Mohammad Mehdi بازدید : 23 دوشنبه 18 دی 1391 نظرات (0)

 

مقدمه

امروزه استفاده از شبکه های بدون کابل در ابعاد وسیعی گسترش یافته است ولی هنوز بيشتر سازمان ها و موسسات از سیستم های شبکه مبتنی بر کابل، استفاده می نمایند. با وجود تنوع زياد در کابلها و روشهاي کابل کشي در اينجا ساده ترين و موثرترين راهکارها براي کابل کشي يک شبکه به صورت علمي و عملي بيان مي شود.

Mohammad Mehdi بازدید : 14 شنبه 16 دی 1391 نظرات (0)

پروتکل TCP/IP

 TCP/IP پروتکل استاندارد در اکثر شبکه های بزرگ است . با اينکه پروتکل فوق کند و مستلزم استفاده از منابع زيادی است ، ولی بدليل مزايای بالای آن نظير : قابليت روتينگ ، حمايت در اغلب پلات فورم ها و سيستم های عامل همچنان در زمينه استفاده از پروتکل ها حرف اول را می زند. با استفاده از پروتکل فوق کاربران با در اختيار داشتن ويندوز و پس از اتصال به شبکه اينترنت، براحتی قادر به ارتباط با کاربران ديگر خواهند بود که از مکينتاش استفاده می کند
 امروزه کمتر محيطی را می توان يافت که نيازبه دانش کافی در رابطه با TCP/IP نباشد. حتی سيستم عامل شبکه ای ناول که ساليان متمادی از پروتکل IPX/SPX برای ارتباطات  استفاده می کرد، در نسخه شماره پنج خود به ضرورت استفاده از پروتکل فوق واقف و نسخه اختصاصی خود را در اين زمينه ارائه نمود.
پروتکل TCP/IP در ابتدا برای استفاده در شبکه ARPAnet ( نسخه قبلی اينترنت ) طراحی گرديد. وزارت دفاع امريکا با همکاری برخی از دانشگاهها اقدام به طراحی يک سيستم جهانی نمود که دارای قابليت ها و ظرفيت های متعدد حتی در صورت بروز جنگ هسته ای باشد. پروتکل ارتباطی برای شبکه فوق ، TCP/IP در نظر گرفته شد.

اجزای پروتکل TCP/IP
پروتکل TCP/IP از مجموعه پروتکل های ديگر تشکيل شده که هر يک در لايه مربوطه، وظايف خود را انجام می دهند. پروتکل های موجود در لايه های Transport و Network دارای اهميت بسزائی بوده و در ادامه به بررسی آنها خواهيم پرداخت .

 

Mohammad Mehdi بازدید : 18 شنبه 16 دی 1391 نظرات (0)

مدل مرجع اتصال داخلی سیستم‌های باز (به انگلیسی: OSI model)‏ که گاه «مدل هفت‌ لایه اُ اِس ‌آی» نیز خوانده می‌شود، توصیفی مفهومی و مجرد از لایه‌هایی است که دو یا چند سیستم مخابراتی یا شبکه کامپیوتری از طریق آن به یکدیگر متصل می‌شوند.

مدل OSI یک معماری شبکه نیست، چون هیچ سرویس یا پروتکلی در آن تعریف نمی‌شود. بلکه یکی از مدل‌های استاندارد و پذیرفته شده‌ است که برای طراحی یا توصیف شبکه‌های مخابراتی به کار می‌رود.

 

Mohammad Mehdi بازدید : 20 جمعه 15 دی 1391 نظرات (0)

یک شبکه رایانه‌ای اجازه به اشتراک گذاری منابع و اطلاعات را میان دستگاه‌های متصل شده به هم، می‌دهد. در دهه ۶۰ میلادی، آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته (ARPA)، بودجه‌ای را به منظور طراحی شبکه آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته (ARPANET) برای وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا اختصاص داد. این اولین شبکه رایانه‌ای در جهان بود. توسعه شبکه از سال ۱۹۶۹ و براساس طرح‌های توسعه یافته دهه ۶۰ آغاز شد.

 

 

درباره ما
Profile Pic
با سلام این وبلاگ با هدف آموزش مبانی شبکه تاسیس شده و مطالب این وبلاگ گویای آن است . مدرک اینجانب +Network بوده و مشغول به خواندن CCNA می باشم . امیدوارم به بهترین نحو از این مکان استفاده نمایید با تشکر
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 17
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 16
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 20
  • بازدید ماه : 29
  • بازدید سال : 91
  • بازدید کلی : 1,957